Нова финансова измама търси жертви между потребителите на популярната социална мрежа. Измамата

...
Нова финансова измама търси жертви между потребителите на популярната социална мрежа. Измамата
Коментари Харесай

Измама с инвестиране в биткойн плъзна из Facebook

Нова финансова измама търси жертви сред потребителите на известната социална мрежа. Измамата се базира на комбинация от действителни обстоятелства за онлайн търговия с виртуални пари и побългарената им подправена версия, съпроводена от  примамващи изказвания за подкрепящите тези планове световноизвестни визионери Илън Мъск, Марк Зукърбърг, Джеф Безос, Ричард Бренсон, Бил Гейтс, като някои от тях даже са посочени и като основатели на такива платформи.

От месец в обществената мрежа дрейфува информация със заглавие 

СПЕЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ: 

Tesla пуска своята най-нова платформа BitcoinPrime,

чиято цел е да помогне на фамилиите да станат по-богати. 

В спонсорираната обява се декларира, че компанията на Илън Мъск е създала плана BitcoinPrime, инвестирайки 2.6 билиона в биткойн. По експлицитното предпочитание на Мъск, планът бил разработван в цялостна загадка. И се прецизира, че концепцията на плана е доста елементарна: " да разреши на едно средностатистическо лице да влага пари в взрива на цифровата валута. Дори и самото лице да няма никакъв опит във връзка с вложението или с технологиите ".

От информацията излиза наяве, че 

BitcoinPrime е нова трейдинг платформа за криптовалута на Tesla

която може да трансформира всеки един човек в милионер в границите на 3-4 месеца. Освен това се прави уточнението, че компанията на Мъск дава на българите изключителната възможност  да са измежду първите, наред с жителите на Съединени американски щати, Австралия и Канада, които ще тестват платформата.



Не 100 или 500, а 100 000 % менте! От първата до последната писмен знак...

За още по-голяма меродавност и меродавност, създателите на известието показват, че съгласно Tesla този план е  " единствената огромна опция за бързото струпване на малко благосъстояние "  и по тази причина хората могат да тестват тяхната нова платформа, преди банките да се опитат да я закрият. Тук на някой би трябвало да му светне лампата, че единствено който е основал тази платформа той може да я закрие и че чисто физически банките не могат да сторят това. 

Цитира се и изявление със самия Илън Мъск.

" Компанията Tesla постоянно се е опитвала да направи щастливи хората по света, в този момент по-скоро се опитваме да помогнем на хората, в сравнение с да ги създадем щастливи, желаеме всеки един човек да е в положение да може да си разреши това, което желае и това, за което мечтае. Нашата най-нова платформа, BitcoinPrime ще помогне на хората ПО-БЪРЗО да забогатеят, вместо да работят за всяка една стотинка, ние ще създадем по този начин, че парите да проработят ЗА Върховен административен съд! ", " твърди " основателят на Tesla. И дава обещание, че колкото по-дълго платформата се задържи в обращение, толкоз повече хората ще могат да богатеят, преди недоволните от появяването й банки да я смъкват от интернет. 

След този впечатляващ анонс, следват и съответни инструкции. Първата крачка на 

запътилия се към " дребното благосъстояние " човек 

е да бръкне в портфейла си и след бърза регистрация в платформата да подава 420 лв.. 

Дори и да решите да не инвестирате пари, предлагам регистрация още в този момент, тъй като е гратис и регистрациите за български граждани може да приключат във всеки един миг,  предупреждава авторът на известието. А също така е допустимо размерът на минималния депозита да се усили, поради огромната известност на платформата, твърди той.

След регистрацията и внасянето на парите, платформата стартира благородната си активност по обогатяване, посредством автоматичен трейдинг-алгоритъм. Съобщението твърди, че платформата печели от всички криптопари, даже и на така наречен " мечи пазар " - т.е. при низходяща наклонност на цената им. Изкуственият разсъдък (AI) обработва автоматизирано дълготрайните и краткосрочните продажби вместо вас, тъй че можете да вършиме пари непрекъснато, даже и до момента в който спите, се споделя в него. 

От информацията излиза, че мечтаещият за бързо замогване може да спи непробудно денонощно - BitcoinPrime върти тези 420 лв., натрупа облаги, с благословията на " някои от най-значимите механически мозъци, които в миналото са съществували ". 

" След като подадох, започнах да сърфирам към софтуерната секцията „ Авто-трейдър “, настроих сумата за договорката на предложените 86 лева и я задействах. Софтуерът стартира автоматизирано да подписва покупко-продажби на мигновена ставка. Първоначално се тормозих, само че след това го оставих да си работи както знае ",  написа създателят на информацията.

Съобщението е съпроводено и от мнения на хора, за които излиза наяве, че са се възползвали от опцията да забогатеят. Сред тях е нашенецът Александър Щонов, чийто коментар е илюстриран със фотография на американският актьор Ед Харис:  Дава ми по-добра възвращаемост на инвестицията в сравнение с моето портфолио на борсата!

Подозрението, че известието е 

зарибяване към лъжлива скица,  

се затвърждава при следене на 

Следва безпредметно блуждаене из интернет, като най-съдържателният резултат е попадане на страницата на компанията  PUCKERBUTT PEPPER COMPANY, профилирана в произвеждане и търговия с... лютиви сосове . Компанията е с адрес 237 Main St, Fort Mill, SC 29715, Съединени американски щати.



Все отново в известието има някаква доза истина. И тя е в съществуването на компанията BitcoinPrime , която предлага опция за вложение и придобиване на криптовалута. В портфолиото на компанията се показва, че " има някои варианти, посредством които клиентът може да търгува – посредством програмен продукт, посредством човешки брокери, самичък и негова отговорност е да избере и реши кой да е верният метод за него да търгува " . Търговията може да генерира обилни изгоди, обаче също така включва риск от частична или цялостна загуба на средства, към 70 % от вложителите ще изгубят пари, предизвестяват от компанията. Клиентите би трябвало да са наясно със своите самостоятелни отговорности за налог върху финансовата облага в страната им на престояване, прецизират още от платформата. 

Съществуването на сходни платформи от появяването им до момента провокира един и същи въпрос - дали това е машинация или е законно? Този въпрос задава и журналистът Майкъл Гроу, който написа по необятен набор от тематики, най-често за бизнес и финанси, с фокус върху новите технологии и нови трендове, оповестени в издания като TechRadar, Business Insider, и Harvard Business Review. Той описва 

Bitcoin Prime като робот за търговия с биткойн,

който употребява комплицирани логаритми на изкуствен интелект, с цел да търгува автоматизирано от името на клиента. Цитираната от него платформа твърди, че има 90% облага и е изцяло безвъзмездна за потребление, като клиентът заплаща 2 на 100 комисионна за печелившите си покупко-продажби, минималният депозит е 250 $.

Действително е реалност, че Илън Мъск е огромен почитател на биткойн и през 2021 година компанията му Tesla разгласи, че влага 1.5 милиарда $ в тази виртуална валута. Съобщението провокира безумна волатилност на криптопарите, като биткойн се повиши с няколко хиляди за минути.

Но посочената в спонсорираното известие платформа BitcoinPrime 

изобщо не е създадена от и не е плод на вложения на Мъск, както се твърди там. 

Това е система за автоматизирана търговия, която прилага AI -алгоритъм извънредно за търговия с биткойн, се показва в портфолиото на компанията, която е на пазара още от 2015 година. Ето защо още осведомят от компанията: 

" Джеф Безос е милиардер бизнесмен, вложител и създател и основен изпълнителен шеф на Amazon. Изненадани сме от многото изявления, в които се твърди, че той е вложил в нас. Това е неистина, защото не сме търсили никаква форма на финансиране от нито един самостоятелен вложител или институция. Нямаме желание да събираме пари в близко бъдеще. Клюкарските блогове се възползват от известността на нашата система за търговия, с цел да основават заглавия за стръв за кликване. "

Мечтаещите за бърза облага обаче надали са наясно с позицията на компанията. Позоваването на известни имена отваря

малката врата на клопката

показан като опция за придобиване на благосъстояние, ей по този начин, до момента в който човек просто спи.

Доказателство за това дава още едно циркулиращо из обществената мрежа особено известие, разкриващо, че и Meta започва своята най-нова платформа MetaProfit.

Естествено с благородната цел да помогне на семействата по света да станат по-богати. Който желае, може да се опитва и да види самичък защо става дума, в случай че последва този . И, в случай че защитната система на компютъра му разреши да бъде необмислен, т.е. не блокира влизането в лъжливия уебсайт.

С други думи - по-добре не рискувайте, тъй като... ето какво ще видите там.



Герои на " плана " са Марк Зукърбърг и неговото творение Meta. По познатия обичай известието разкрива, че Зукърбърг е държал плана му да е загадка до появяването му на пазара и че има достойнството да заяви, че жителите на България са измежду първите, които ще тестват новата платформа, наред със Съединени американски щати, Австралия и Канада. И той, аналогично с Мъск, обещавал че

"... ще помогне на хората ПО-БЪРЗО да забогатеят, вместо да работят за всяка една стотинка, ние ще създадем по този начин, че парите да проработят ЗА Върховен административен съд! "  

И приканва хората да побързат да влагат 420 лв., преди недоволните от появяването на този план банки да смъкват платформата от интернет...

Очевидно наред са Безос и Гейтс. Те са толкоз действителни, колкото и наивниците, които ще клъвнат..

 

 

Лъжеукраинци търсят биткойн, предизвести Avast



Има и известия за сходни измами, популяризирани в Tik-Tok и други уеб сайтове

Експертите по сигурността на Avast откриха измамници, представящи се за украински жители, наранени от сегашния спор, които търсят биткойн в обществените медии.

" Avast е надълбоко тъжен от обстановката сред Украйна и Русия. Имаме чиновници и клиенти в двете страни и следим обстановката доста деликатно. Ние сме фокусирани като приоритет върху това да подсигуряваме, че нашите хора са в сигурност и осигуряваме поддръжката и помощта, от която те и техните фамилии се нуждаят в този сложен миг. Ние също по този начин сме отдадени на поддържането, където е допустимо, на услугите и продуктите за нашите консуматори. Екипът ни за изследване на риска работи за бързото идентифициране на новите закани, които пораждат вследствие на спора.

Тъй като киберпрестъпниците се стремят да се възползват от хаоса, ние проследихме през последните 48 часа редица измамници, представящи се за украинци, които обезверено се нуждаят от финансова помощ. Това, което е съмнително, е споменаването на Bitcoin, както и потребителските имена, които се състоят единствено от букви и числа.

ESET също заяви за друга машинация с уеб страница, която моли хората за поддръжка посредством закупуване на „ UkraineTokens “. Може да има някои законно проблематични хора, които употребяват поръчки за криптовалута, с цел да изискат помощ; обаче, сходно на индивида в този съветски под земята конгрес, не е ясно кои претенции са законни претенции. Този афиш желае от други консуматори на форума $1,2 в BTC, с цел да му оказват помощ в тежка обстановка и е забавно да се означи, че таксата за транзакция с биткойн е по-висока от желаната сума.

Има и известия за сходни измами, популяризирани в TikTok и други уеб сайтове. Като цяло, ние мощно съветваме да не изпращате пари непосредствено на незнайни хора, изключително под каквато и да е форма на криптовалута, защото е на практика невероятно да се дефинира дали става дума за нуждаещ се човек или лъжец. Ако желаете да помогнете на народа на Украйна, предлагаме на хората да подаряват единствено посредством публични, доверени организации и да го вършат непосредствено на техния уеб страница, а не посредством връзки, споделени в обществените медии ", осведомят от  Avast.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР